Archief

Islamic Market Index

Dow Jones

De onlangs gekozen politici in het Egyptische parlement willen een index introduceren die enkel bestaat uit bedrijven die zich aan de Sharia houden.

Dat meldt de Financial Times volgens de website Fondsnieuws.nl. Volgens de islamitische partij Vrijheid en Gerechtigheid zou een dergelijke index beleggers kunnen trekken die de beurs nu mijden omdat ze bang zijn dat het niet in lijn zou zijn met hun geloof om zich hierop te begeven. Dat schrijft de website.

Ook zou het beleggers die nu in Golfstaten met een halal-index beleggen, kunnen trekken. Naast de halal-index willen de twee partijen dat er islamitische banken en verzekeraars komen, die naast de bestaande instellingen zullen gaan opereren.

Overigens kent Dow Jones al een groot aantal jaren verschillende Islamic Market Indexen. Wat daarbij opvalt is dat veel van de beleggingscriteria overeenkomsten vertonen met die van de ethische of groene beleggingsproducten die in Nederland worden aangeboden door banken als ASN Bank en Triodos.

In dat kader blijft het verrassend dat ASN en Triodos hun USP’s nooit hebben willen inzetten voor het bewerken van een markt van vele honderdduizenden Nederlanders met een islamitische achtergrond.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>