Archief

Vier jaar en hijab

Afbeeldingen in een voorlichtingsboekje van de Children’s Traffic Club, hebben tot heftige reacties geleid onder moslimvrouwen. In het boekje over verkeersveiligheid, gefinancierd door ‘Transport for London’, zijn onder meer illustraties te vinden van een vierjarig meisje met hijab.

Een gangbare gedachte onder ouders met een islamitische achtergrond is dat hun dochters in ieder geval niet voor hun twaalfde een hijab dragen, maar vaak later. Ook zijn er ouders die de (latere) keus van hun dochters niet willen beïnvloeden. De hoofddoek komt pas aan de orde wanneer het lichaam vrouwelijke vormen begint aan te nemen.

Natuurlijk zijn er religieuze fanatici die er anders over denken. Blijkbaar heeft hun invloed de doorslag gegeven bij het ontwikkelen van de boekjes. Nadat de boekjes onder de aandacht van de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, werden gebracht, zijn ze vernietigd.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>