Archief

Halal-toerisme

Met een halal cocktail aan het strand – een Royaume du Maroc bijvoorbeeld die alcoholvrij is, met watermeloen en munt. Met dat vooruitzicht proberen reisbureaus in Spanje toeristen te lokken. En dat lukt, Spanje is het afgelopen jaar gestegen in de Global Muslim Travel Index van Mastercard-CrescentRating, de islamitische waakhond van de reisbranche. Spanje staat nu in de top-10 van niet-islamitische landen die moslimvriendelijke reisaccommodaties bieden. Naast Spanje staan Frankrijk en Groot-Brittannië in de top-10 van niet-islamitische halal-vriendelijke landen. Nederland blijft op dit terrein ver achter. What’s new?

Lees hier het artikel van Toef Jaeger in NRC Handelsblad.

Luister hier naar een kort item op Radio 1 over halal-toerisme.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>